Το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος ‘’Comenius

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 25/09/13 το πρωί στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος σύμπραξης σχολείων ‘’Comenius”, 18 μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς μαζί με τρεις συνοδούς καθηγήτριες, 18 καθηγητές και 28 μαθητές και μαθήτριες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία επισκέφθηκαν την μονάδα αγνών παραδοσιακών προϊόντων «ΡΑΓΙΑΝ» στη Βάθη του Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Έλληνες και ξένοι, είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο κτήμα του Τίτου Ευτυχίδη στη Γουμένισσα. Στο χώρο του οινοποιείου τους υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του κτήματος . Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κύριος Ευτυχίδης αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας οινοποίησης. Στο τέλος της επίσκεψης όλοι γεύτηκαν τα κερασμένα υπέροχα τυροπιτάκια και δέχτηκαν ως δώρο ένα κρασί του ομώνυμου κτήματος.

Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στη θεματική ενότητα «Γαστρονομία» στην οποία συμμετέχουν οι παραπάνω χώρες και τη χώρα μας εκπροσωπεί το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Την Πέμπτη 26/09/2013 προγραμματίστηκε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στα αξιοθέατα-ιστορικά μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Αίσθηση από την αποκάλυψη της «ΑΥΓΗΣ»- Ένοχη σιωπή για τη δράση της Χρυσής Αυγής·Κυβερνητικό «ναυάγιο» για την εξαίρεση των εφοπλιστών – Απόσυρση τροπολογίας·Επαγγελματικές μισθώσεις – Προς πλήρη απελευθέρωση με συμφωνία τρόικας – κυβέρνησης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Εθνικό ολίσθημα από τον Βενιζέλο – Δέχθηκε ελαφρά την καρδία συνάντηση Ελλήνων με εκπροσώπους του ψευδοκράτους – Ύποπτα παιχνίδια στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό ·Μεγάλος εκβιασμός – Ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά μέσω ΔΕΗ απαιτεί η τρόικα – Απειλούν με επιπλέον μέτρα! –Πιέζει για χαράτσι και το 2014, δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία ·Κήρυγμα μίσους σε μαθητές της Θράκης από την Άγκυρα


ΕΘΝΟΣ · Μάθημα μίσους στα σχολεία από τη Χρυσή Αυγή – Ανατριχιαστικές καταγγελίες από Εκπαιδευτικούς για τη δράση των ακροδεξιών·Έως τον Δεκέμβριο – Κίνητρα εξόδου για 5.000 τραπεζικούς ·Συντάξεις - Σύνταξη εξπρές για 60.000 υπαλλήλους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ·Σχεδιάζουν νέα ρύθμιση για τα χρέη στα Ταμεία – Η πρόταση του υπ. Εργασίας προς την Τρόικα·Τροπολογία – μπλόκο στη μετανάστευση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ- Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακόψει το κύμα φυγής βιομηχανιών στο εξωτερικό ·Σφίγγει ο κλοιός – Ο «κοριός» της ΕΛ. ΑΣ., «δένει» κλήσεις και πρόσωπα (Χ. Α.)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ · Αποκάλυψη – Τι κρύβει το καταστατικό της Χ. Α. – Απορρίπτουν τη δημοκρατία και δοξάζουν τη Γερμανία του Χίτλερ·Μισθωτοί - Τα μισά εισοδήματα σε φόρους και δάνεια ·Κυβέρνηση – Επιμένει στα δύο άκρα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ·Η ΕΥΠ άκουγε πριν το φονικό – Στην ανάκριση το βαλιτσάκι που κατέγραφε για καιρό συνομιλίες·Μαζεύεις αποδείξεις; Κληρώσου για ένα ψυγείο… Κίνητρα αναζητεί το υπ. Οικονομικών για τη συλλογή αποδείξεων, μια που σοβαρές φοροελαφρύνσεις δεν μπορεί να κάνει. Έτσι σκέφτεται διάφορα τρικ. Όπως κληρώσεις με ακριβά έπαθλα στο τέλος του χρόνου, με βάση τους κωδικούς των αποδείξεων , ή να μένουν κρυφές οι κατηγορίες που θα εμπίπτουν στη φοροελάφρυνση, ώστε να υποχρεωθούν οι καταναλωτές να τις μαζεύουν όλες, ελπίζοντας σε «μπίνγκο»!· 4+1 δις το έλλειμμα των Ταμείων

ΕΣΤΙΑ ·Συγκλονιστικό άρθρο περί φοροδιαφυγής – Δημοσιεύθηκε στην «Εστία» προ 80 ετών ·Οι Γερμανοί στηρίζουν τον Σώϋμπλε ·Ο κ… Βενιζέλος στην Νέα Υόρκη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ·ΟΙ έρευνες αγγίζουν την κορυφή της Χ. Α.- Επιβαρυντικά στοιχεία για στελέχη και βουλευτές της διαθέτει η Δικαιοσύνη·Το τελικό σχέδιο για το φόρο ακινήτων – 25 συντελεστές για οικόπεδα·Κάθε μήνα η υποβολή τιμολογίων – Αντί μιας φοράς τον χρόνο 


ΤΑ ΝΕΑ ·Ο «κοριός» δένει και βουλευτές – Στη Δικαιοσύνη υλικό από νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ που καίνε στελέχη του Μιχαλολιάκου·Ο Σιατιστής Παύλος για την ψήφο στη Χρυσή Αυγή – «Δεν έχετε άλλοθι» ·Η Χρυσή Αυγή στη Θράκη – Ο άγνωστος πόλεμος των ταγμάτων εφόδου

Ο συνταγματάρχης ε.α. Γιώργος Βαρδάκας μιλά στη ΓΝΩΜΗ για τη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου


Ο Frankie επιστρέφει με το νέο του single "Don't Get Too Excited"

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του "Bourbon & Wine" ο Frankie επιστρέφει με το νέο του single "Don't Get Too Excited".

Έχοντας πλέον στο πλευρό του τον Nonsap στα drums και τον Plato στο μπάσο έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό trio με πολύ πιο ζωηρό ήχο από αυτόν που είχαμε συνηθίσει.
Στο νέο αυτό κλιπ βλέπουμε 3 ραντεβού, γιατί άραγε ο Frankie τραγουδάει "Don't Get Too Excited"; Τι πρόκειται να γίνει;

Ανακαλείται μαύρο πιπέρι της MAKRO Cash & Carry Ελλάδος λόγω σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία MAKRO Cash & Carry Ελλάδος για την απόσυρση /ανάκληση μαύρου πιπεριού στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για πιπέρι μαύρο ολόκληρο με την εμπορική ονομασία "Horeca Select", σε συσκευασία των 500 g, με αριθμό παρτίδας L01378066313 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/12/2018, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της MAKRO Cash & Carry Ελλάδος.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Αποσύρεται το προϊόν «Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ» λόγω σαλμονέλας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμα αλλαντικά την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν «Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ», με ημερομηνία ζύγισης 14-8-2013 και ημερομηνία λήξης 12-11-2013, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – ΛΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΕ», που εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, το οποίο απεικονίζεται, να μην το καταναλώσουν.

Υπογραφή ΚΥΑ για την επιστροφή της Β’ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση καταβολής για το έτος 2013 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.
Η δεύτερη δόση που θα είναι εφάμιλλη της πρώτης που καταβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 θα καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η έγκαιρη καταβολή της 2ης δόσης, ισόποσης της 1ης, τηρώντας την Κυβερνητική δέσμευση με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί, ενισχύει τη ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για την συγκομιδή των ανοιξιάτικων καλλιεργειών, αλλά και τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους, μετά τις πρώτες βροχές, για τις χειμερινές καλλιέργειες.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2013, θα καταβληθεί στο ακέραιο, με την καταβολή και της δεύτερης δόσης. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε.

Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς


Θεωρητικές εξετάσεις Π.Ε.Ι. Λεωφορείων και Φορτηγών

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι θεωρητικές εξετάσεις Π.Ε.Ι. Λεωφορείων και Φορτηγών, που θα διεξαχθούν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, θα είναι σύμφωνες με τις αλλαγές που έγιναν τόσο στην ύλη του εγχειριδίου όσο και στο ερωτηματολόγιο/μελέτες περιπτώσεων. Οι αλλαγές αυτές υπάρχουν στην εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με αριθμό ανάρτησης ΑΔΑ: ΒΛ451-6Θ3.

Το Τμήμα στίβου του ΓΑΣΚ τρέχει παντού - Συμμετείχε στα Ιωάννινα & στα Γιαννιτσά

Μία πραγματική γιορτή για το τρέξιμο και ολόκληρη την πόλη ήταν ο 7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος αλλά και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης ανέδειξαν τον αγώνα ως το κορυφαίο που διεξάγεται στην Ήπειρο.
Στον αγώνα των 30 χιλιομέτρων πήρε μέρος εκπροσωπώντας τον ΓΑΣ Κιλκίς ο βετεράνος αθλητής του τμήματος Λάζαρος Σιδηρόπουλος που τερμάτισε στην 358η θέση του αγώνα και στην 81η στην ηλικιακή κατηγορία του με 2 ώρες 50'04''.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Δρόμος Θυσίας 2013 στα Γιαννιτσά. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν , σύμφωνα με τους διοργανωτές, πέρα από κάθε προσδοκία και σχεδόν διπλάσιος από την περυσινή διοργάνωση, αφού οι δηλώσεις ξεπέρασαν τις 900. Συγκεκριμένα 385 αθλητές τερμάτισαν στον Pella Half Marathon και 520 αθλητές στο Δυναμικό Βάδισμα.

Στον ημιμαραθώνιο δρόμο των 21,1 χιλιομέτρων το τμήμα του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από τους βετεράνους του Δημήτρη Βραχιολογλου που τερμάτισε στην 110η θέση της γενικής με 1 ώρα 47'39'' και τον Στέλιο Δελόγλου που ήταν 135ος με 1 ώρα 52'22''

Τα “πήραν όλα” οι αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013»

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στον Παντελεήμονα, τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 1.000μ για παιδιά έως 15 ετών με την επωνυμία «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013» , υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.
Το Τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από την αθλητική αυτή γιορτή και συμμετείχε, κυρίως με αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων υποδομής και των ακαδημιών του στους αγώνες, κυριαρχώντας πλήρως στις κατηγορίες των μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων κερδίζοντας όλα τα μετάλλια, ενώ οι αθλητές και αθλήτριες του ήταν νικητές και στις κατηγορίες των γυμνασίων.

Στα 10 χιλιόμετρα ο Αιμίλιος Μαβίδης ήταν 3ος, ενώ ο βετεράνος Αντώνης Σαρίδης τερμάτισε στην 5η θέση.

Τους αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς συνόδευσαν στους αγώνες οι έφοροι του Τμήματος στίβου Κυριάκος Αβράμογλου και Βλάσης Μαβίδης ενώ για την τεχνική καθοδήγηση υπεύθυνη ήταν η επικεφαλής των προπονητριών των Ακαδημιών Νάντια Μπουρλούκα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών και αθλητριών του ΓΑΣ Κιλκίς στα 10χλμ.


«ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013»
3. ΜΑΒΙΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 44.22.63

5. ΣΑΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 45.05.06

11. ΚΟΥΖΟΥΚΑΚΗΣ ΘΑΝΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 49.59.70

13. ΔΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 50.55.39

Οι πρώτοι νικητές στην κατηγορία γυμνασίων

1.000μ (Παιδιών Γυμνασίου)

1. ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 3.38.89

2. ΠΙΤΣΑΡΑ ΣΕΒΑΣΤΗ Γ.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ 4.42.07


Οι τρεις πρωτοι νικητές στην κατηγορία Δημοτικών Σχολείων

1.000μ (Παιδιών Δημοτικού)

01. ΑΛΕΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

02. ΚΑΖΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

03. ΤΡΑΠΕΖΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ


01. ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ ΦΑΝΗ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

02. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΕΛΛΑ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

03. ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ







Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Με τη συμμετοχή έξι (6) αθλητών και την ταυτόχρονη παρουσία του φυτωρίου της ομάδας, έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης για Άνδρες με Νοητική Αναπηρία,  ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος». 
Το Πρωτάθλημα διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 22 Σεπτέμβρη 2013, στο γήπεδο «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία Θεσσαλονίκης και έλαβαν μέρος επτά (7) ομάδες.

Η ομάδα του «Κούρου» αγωνίστηκε με πείσμα, θέληση και επιμονή αναδεικνύοντας τις αρετές του «ευ αγωνίζεσθαι» με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό οφείλεται και στην άψογη συνεργασία μεταξύ παικτών και προπονητριών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επέδειξε την δέουσα ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της ομάδας του «Κούρου» αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και αποδίδοντας τα εύσημα για την εξέλιξη της ομάδας. Χαρακτηριστικά ο τεχνικός υπεύθυνος της Ομοσπονδίας κ. Γιαλλουράκης Νεκτάριος επισήμανε ότι η ομάδα ανέβηκε τρία σκαλοπάτια παραπάνω και έδωσε συγχαρητήρια στις προπονήτριες της ομάδας.

Την ομάδα της καλαθοσφαίρισης αποτελούσαν οι: Πιλιτσόπουλος Σπύρος, Αμοιρίδης Αδάμ, Πουμπουρίδης Κώστας, Ντέμος Ιωάννης, Καρυπίδης Ηλίας, Μακρίδης Γιάννης, . Την ομάδα στήριξαν ως «εμψυχωτές» τα μέλη του φυτωρίου του «Κούρου» και μελλοντικοί αθλητές Ηλιάδης Γιώργος και Αργύρης Δεμερτζίδης.

Την προπόνηση της ομάδας της καλαθόσφαιρας ανέλαβαν εθελοντικά οι γυμνάστριες των δομών της ειδικής αγωγής: Σταυρούλη Χρύσα (ΚΔΑΠμεΑ), Μπουρλούκα Νάντια(Κ.Κ.Σ.) και Τεχλικίδου Ελένη (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), οι οποίες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες τόσο από τη μεταξύ τους συνεργασία όσο και από το αποτέλεσμα.

Με τη συνεχή παρουσία των ομάδων του «Κούρου» στις πανελλήνιες διοργανώσεις, δικαιώνονται οι προσπάθειες όλων των ιθυνόντων στον τομέα της ειδικής αγωγής και του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία και προσβλέπουν σε μια πιο τακτική και ουσιαστική υποστήριξη από πλευράς επισήμων φορέων. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, η επίμονη παρουσία στον τομέα του αθλητισμού για ΑμεΑ δίνει το πιο αισιόδοξο & ξεκάθαρο μήνυμα.


Η Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στο Κιλκίς

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6η απογευματινή θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να έρθει στην πόλη μας το ακριβές αντίγραφο της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Την Ιερά Εικόνα φιλοτέχνησαν μοναχοί της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου και οι οποίοι θα την φέρουν στο Κιλκίς μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος θα γίνει στην πλατεία Γαλήνης (Ζωοπάζαρο), μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και εν συνεχεία θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Για πέντε ημέρες από την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στη Μόσχα ο Παύλος Τονικίδης

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στα πλαίσια παγκόσμιας έκθεσης τροφίμων και φρούτων, που διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία στη ρωσική πρωτεύουσα.
Απ` τις 16 ως τις 20 Σεπτεμβρίου ο κ. Τονικίδης είχε ως αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ σειρά επαφών με πολιτικούς κι επιχειρηματικούς παράγοντες, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς θέματα που σχετίζονται με την προώθηση των ελληνικών προϊόντων αλλά και με τις προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επιχειρήσεις και φορείς απ` τον Πρωτογενή κυρίως Τομέα, καθώς και αγροτικοί συνεταιρισμοί παραγωγής φρούτων και χυμών.

Παρούσα στην Έκθεση με δικό της περίπτερο ήταν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μ` επικεφαλή της αντιπροσωπείας της τον αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Εμπορίου, Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη.

Κατά τη διάρκεια του 5 θημέρου της Έκθεσης, ο κ. Τονικίδης είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί στο περίπτερο της ΚΕΕΕ την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου, καθώς και τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας μας, Ηλία Θανασσά, τους οποίους ξενάγησε και σε άλλα περίπτερα.

Με την πρέσβειρα της χώρας μας έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στη προώθηση προϊόντων τους στη ρωσική αγορά, καθώς και τα άλυτα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς τρίτες χώρες, με την κ. Κουμανάκου να δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον και να υπόσχεται ότι θα επιδιώξει την προώθηση λύσεων στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου.

Μετά από έρευνα για επιχειρήσεις Ελληνορώσων πολιτών, ο κ. Τονικίδης κι ο κ. Καραπαναγιωτίδης επισκέφτηκαν τέτοιες μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Μόσχας, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για καθετοποιημένες επιχειρήσεις με σύγχρονο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς κα με εξαιρετικά ειδικευμένο προσωπικό.

Η σημαντική διαπίστωση που έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς ήταν ότι οι ομογενείς επιχειρηματίες διακατέχονται από ένα υψηλό ελληνικό πατριωτικό φρόνημα, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις να ενδιαφέρονται να μάθουν με ποιόν τρόπο μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σημαντική ήταν κι η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Τονικίδης στον ομόλογό του, αντιπρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ρωσίας, Γκεόργκι Πετρόφ, στο κτήριο της Ένωσης, που βρίσκεται στις παρυφές της Κόκκινης Πλατείας.

Ο κ. Πετρόφ αποδείχθηκε άριστα ενημερωμένος για τα θέματα του επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα και για τους Έλληνες ομολόγους του όπως ο κ. Τονικίδης, τον οποίο προσκάλεσε σε γεύμα προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς θέματα συνεργασίας των επιμελητηρίων των δυο χωρών. Η δέσμευση του κ. Πετρόφ ήταν ν` αναλάβει ο ίδιος προσωπικά να συζητήσει με κάθε ελληνική επιχείρηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη διαδικασία εξαγωγής προϊόντων της προς τη μεγάλη χώρα του Βορρά.




O Νίκος Χρυσόγελος στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς, πραγματοποίησε χθές Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα επιχειρηματικότητας κι όχι μόνο, του νομού μας.
Τον κ. Χρυσόγελο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, έχοντας μαζί του μια αναλυτική ωριαία συζήτηση, παρόντος και του στελέχους των Οικολόγων Πράσινων στο νομό μας, Ξενοφώντα Ζήση.

Ο κ. Τονικίδης, αφού αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο των Επιμελητηρίων σήμερα και τις σχέσεις τους με τις τοπικές κοινωνίες, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

· Την απειλή «λουκέτου» για τα επιμελητήρια, σε περίπτωση που από 1.1.2015 καταργηθεί η υποχρέωση εγγραφών προς αυτά

· Το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα μια σοβαρή κι οργανωμένη πολιτική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν το 98% της επιχειρηματικότητας.

· Τη μηδενική ρευστότητα των επιχειρήσεων του νομού

· Το κλείσιμο χιλίων επιχειρήσεων του Κιλκίς μέσα στο 2013, καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότερες απ` τις υπόλοιπες επιχειρήσεις παραμένουν τυπικά ανοιχτές.

· Την αμφίδρομη σχέση του Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη, η οποία πρέπει να εξελιχθεί επωφελώς για το νομό

· Την οικονομική αιμορραγία του νομού μας προς τη FYROM και την πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, που θα προκύψει μετά από αναλυτική μελέτη, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων στη περιοχή μας.

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Χρυσόγελος έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον και κατέθεσε προτάσεις, τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει μέσω των Οικολόγων Πράσινων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, στάθηκε στο θέμα ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού στο νομό μ` εναλλακτικές προτάσεις, καταθέτοντας στα πλαίσια αυτά την ιδέα για διοργάνωση σχετικής ημερίδας στο Κιλκίς τον ερχόμενο χειμώνα, ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή απ` τον κ. Τονικίδη.


Διευρυμένη συνεδρίαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κιλκίς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κιλκίς καλεί τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων του νομού Κιλκίς σε διευρυμένη συνεδρίαση την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 το απόγευμα σε συνεδρίαση με θέμα: "Εναλλακτικές προτάσεις αντίδρασης και κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα".

Φόροι: Πότε θα επαναστατήσουμε; (ή ορθότερα, θα επαναστατήσουμε κάποτε;)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Πότε θα αρχίσει να συζητά η κυβέρνηση με τους πιστωτές τις άστοχες επιλογές του προγράμματος σωτηρίας της χώρας, δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τη ψυχρότητα που το διακρίνει, έχει ήδη ομολογήσει την αποτυχία του όλου εγχειρήματος;

Ποιος ευθύνεται για τη διαφωνία ανάμεσα στους τροϊκανούς αναφορικά με το κούρεμα ή μη του χρέους μας κατά το 2010 και όχι μεταγενέστερα; Το κακοφτιαγμένο κούρεμα του 2012 και το PSI που ακολούθησε, δείχνουν απλά το εξής: Η Ελλάδα ήταν ένας καρκινοπαθής, που βομβαρδίστηκε με χημειοθεραπεία, χωρίς να του αφαιρεθεί ο καρκίνος.

Ποιος ευθύνεται λοιπόν για όλες τις προαναφερθείσες εκτροπές; Για τα λάθη στρατηγικής την ευθύνη φέρει τόσο η τρόικα όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις που δε διαπραγματεύθηκαν επαρκώς τα Μνημόνια. Βέβαια, το κύριο βάρος στο θέμα αυτό πέφτει στην τρόικα. Για τη μη υλοποίηση όμως των στόχων εκείνων, που θα εξασφάλιζαν αύξηση των φόρων από άλλες πηγές πέραν της βαριάς φορολογίας και περιορισμό της δημόσιας σπατάλης, την ευθύνη φέρει η αναποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων μετά το 2009 (αν όχι μετά το 2005).

Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά, σημειώνονται τα ακόλουθα που αφορούν στα ανωτέρω: Η φοροδιαφυγή δεν αγγίζεται ή ορθότερα αγγίζεται περιφερειακά. Αυτή όμως αφορά εισοδήματα της τάξης των 54 δις ευρώ ετησίως σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Το παρεμπόριο οργιάζει με την συγκατάθεση και των Δημοτικών Αρχών φυσικά. Αυτό όμως αφορά εισοδήματα αφορολόγητα της τάξης των 20 δις κατά την Εθνική Συνομοσπονδία του Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Επίσης, ο ετήσιος (αφορολόγητος) όγκος της διαφθοράς ανέρχεται σε ελάχιστο 7,5 δις ευρώ σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια. Το λαθρεμπόριο καυσίμων τέλος ανέγγιχτο καλπάζει, στερώντας από τη χώρα έως 2,5 δις ευρώ έσοδα από τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη γενική Γραμματεία Διαφάνειας. Από την άλλη, οι αποκρατικοποιήσεις καρκινοβατούν, ενώ πολλά αυτονόητα μέτρα πολιτικής (π.χ. περιορισμός της σπατάλης στις προμήθειες υγείας) ακόμη είναι προς διερεύνηση!.

Όλα τα προαναφερθέντα στερούν τη χώρα από έσοδα κάθε μορφής. Αυτό μεταφράζεται είτε σε απώλεια φόρων είτε σε απώλεια κάποιων δισεκατορμμυριών ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα ήταν ιδιαίτερα υψηλά αν αυτές ελάμβαναν χώρα έγκαιρα, δηλαδή από το 2005 και μετά, πριν λοιπόν οδηγηθούμε στην απαξίωση της δημόσιας περιουσίας (βλ. ΟΠΑΠ).

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ερμηνεύουν αυτή τη στρέβλωση, που αντανακλάται στην πώληση κοψοχρονιάς των επιχειρήσεων του Δημοσίου. Ενδεικτικά παραθέτουμε μια ερμηνεία, που τη βρίσκουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποδίδεται στον καθηγητή οικονομολόγο και νομπελίστα Ζ. Στίγκλιτζ, που το 2001 τόνισε τα εξής.

«Οι εθνικοί ηγέτες… πανευτυχείς ξεπουλούν τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος… Θα μπορούσες να δεις πώς ανοίγουν τα μάτια τους, με την προσδοκία της μίζας του 10%, που θα καταβληθεί σε λογαριασμό τους σε μια τράπεζα της Ελβετίας, απλά και μόνο γιατί οδήγησαν… στην απαξίωση της εθνικής αυτής περιουσίας»!. (Βλ. αναλυτικότερα, http://www.gregpalast.com/the-globalizer-who-came-in-from-the-cold/).

Όλα όσα αναφέρθηκαν, καθώς δε συμβάλλουν στη μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, οδηγούν νομοτελειακά σε μια λύση: Στην αύξηση των φόρων.

Πόσο θα αντέξουμε όμως τη φορομπηχτική αυτή πολιτική, που είναι απόρροια της έλλειψης τόλμης εκ μέρους των κυβερνώντων, της εντυπωσιακής δειλίας που τους διακρίνει και της έκδηλης απουσίας πολιτικής βούλησης; Πότε λοιπόν θα ξεσηκωθούμε μην αντέχοντας άλλους πρόσθετους φόρους; Οι απαντήσεις στο επίμαχο αυτό θέμα, όσο παράδοξο και αν ηχεί, δεν συμπίπτουν σε νοήματα και σε λύσεις.

Αναλυτικότερα, ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του γράφει: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών…»

Δε γνωρίζουμε αν η τρόικα ή οι δικοί μας πολιτικοί γνώριζαν τις απόψεις του Αριστοτέλη, αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι γνήσιοι εκφραστές τέτοιων προσεγγίσεων. Πράγματι, από το 2009 έως το 2012, οι Έλληνες πολίτες καθώς είναι άκρως απασχολημένοι με τα μέτρα της φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζονται, παραμένουν σιωπηροί, προς έκπληξη ακόμη και των συμμάχων μας.

Τα όσα διαδραματίστηκαν όμως πριν και κατά τη Δ΄ Σταυροφορία το 1204 δίνουν άλλη απάντηση αρκετά διαφορετική από εκείνη του σταγειρίτη φιλοσόφου.

Πιο συγκεκριμένα, θα περίμενε κανείς από μορφωμένους πολιτικούς άνδρες, να θυμούνται το όνομα και τον ρόλο του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιου Δ΄ Αγγέλου. Αυτός προκειμένου να αποκαταστήσει τον πατέρα του Ισαάκιο Β΄ στο θρόνο του Βυζαντίου, δε δίστασε να συμφωνήσει στην ουσία, το 1203, με τον τυφλωμένο από τους Ρωμιούς Δόγη της Βενετίας Δάνδολο, την παράδοση της Βασιλεύουσας των Πόλεων στους σταυροφόρους.

Οι ξένοι, μετά από αυτήν την εξέλιξη τηρώντας τις υποσχέσεις τους απέναντι στον Αλέξιο Άγγελο Δ΄ φθάνουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο σφετεριστής αυτοκράτορας Αλέξιος Άγγελος Γ΄ παίρνοντας υπό μάλης το ταμείο του κράτους διαφεύγει στη Θράκη. Ο θιγμένος αυτοκράτορας Ισαάκιος Β΄ καταλαμβάνει τον πολυπόθητο θρόνο, με τους Φράγκους να εγγυώνται έξω από τα τείχη της Πόλης τον νόμο και την τάξη, ενώ ο υιός του, Αλέξιος Άγγελος Δ΄ γίνεται συναυτοκράτορας.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί –με κάπως μεγαλύτερη δόση τακτ και χωρίς να έχει πάρει υπό μάλης το ταμείο ο πρωθυπουργός, διότι αυτό είχε ήδη αδειάσει– ότι έτσι αποχώρησε από την ηγεσία της χώρας η κυβέρνηση Καραμανλή και εμφανίστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ίσως όμως κάποτε, φθάσουμε να αναρωτηθούμε το εξής –όσο υπερβολικό και να ηχεί εκ πρώτης όψεως– αν όλα στραβώσουν: Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων μετά το 2009, σε συνεργασία με τον Σόϊμπλε, σε τι πραγματικά διαφέρουν από την συναλλαγή του Αλέξιου Δ΄ με τον Δάνδολο;

Και όπως ο Αλέξιος Δ΄ έπρεπε να επικυρώσει με χρυσόβουλα τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους φραγκολατίνους της εποχής εκείνης, έτσι και σήμερα η πολιτική ηγεσία της χώρας έπρεπε με μνημόνια συνεργασίας να στηρίξει τα συμπεφωνημένα με τους απογόνους των τότε κατακτητών.

Από το σημείο όμως αυτό και μετά είναι που οι ιστορικοί συνειρμοί αρχίζουν και αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αναλυτικότερα, η επιβολή βαριάς φορολογίας και η ληστρική στάση των Σταυροφόρων τότε, ώθησε τον λαό σε επανάσταση. Ο ειλικρινής συνεργάτης του Δάνδολου, ο Αλέξιος Δ΄, έχασε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, μαζί με το στέμμα και την ίδια του την ζωή. Αυτό το γεγονός έκανε τους συμμάχους του σταυροφόρους να επέμβουν ορίζοντας δική τους κυβέρνηση το 1204 στην Πόλη και δημιουργώντας από την άλλη, τις αναγκαίες συνθήκες για την τελική της πτώση από τους Τούρκους το 1453.

Και μετά από όλα όσα ζούμε, όλοι ευχόμαστε να συνετιστούν οι κυβερνώντες μας, έτσι ώστε μη φθάσουμε στο δυσδιάκριτο εκείνο σημείο όπου θα αναρωτιόμαστε κατά πόσο παραμένουμε πολύ κοντά αλλά κάτω από την λεπτή κόκκινη γραμμή ακολουθώντας τον Αριστοτέλη ή κατά πόσο την ξεπεράσαμε κατά ένα χιλιοστό, οδηγούμενοι σε περιπέτειες όμοιες της πρώτης άλωσης της Πόλης.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον κόμβο Αιγινίου Πιερίας

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης της αερογέφυρας του Ανισόπεδου Κόμβου Αιγινίου Πιερίας του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., κατά το χρονικό διάστημα από την 08.00΄ ώρα της Τετάρτης 25-09-2013 μέχρι την 14.00΄ ώρα της Πέμπτης 26-09-2013, θα διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου από τον κόμβο Κλειδίου (Χ.Θ. 474+000) μέχρι τον κόμβο Μεθώνης – Αγαθούπολης (Χ.Θ. 462+000). 
- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως ακολούθως:

(1) Στον κλάδο πορείας προς Αθήνα, η κίνηση των οχημάτων θα εκτρέπεται αρχικά στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Βέροια μέσω του Α/Κ Κλειδίου (Χ.Θ. 474+000), εν συνεχεία στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κατερίνης μέσω του Α/Κ Νησελλίου και τέλος στον Αυτ/μο Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης (Χ.Θ. 462+000).

(2) Στον κλάδο πορείας προς Θεσ/νίκη, η κίνηση των οχημάτων θα εκτρέπεται αρχικά στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κατερίνης μέσω του Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης, εν συνεχεία στην Εγνατία Οδό μέσω του Α/Κ Νησελλίου και τέλος στον αυτ/μο Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Κλειδίου.

-Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Υπηρεσία μας.

-Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται προς τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

-Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία μας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τροχαίας.

- Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·’Εκρηξη βίας έφερε η Χρυσή Αυγή – 281 κρούσματα σε ενάμιση χρόνο·Διαθεσιμότητα – Παράταση 2-3 μηνών με.. άρωμα εκλογών·Κάλεσμα των συνδικάτων στις 6 το απόγευμα – Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πιέσεις χωρίς όρια -(μαστίγιο) Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων ζητά η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας·Και.. καρότο – 10.000 προσλήψεις (μέσω ΟΑΕΔ) με 490 ευρώ το μήνα ·ΣΕ πλήρη εγκατάλειψη οι ασθενείς με αλτσχάϊμερ

ΕΘΝΟΣ ·Ο αρχηγός των Ταγμάτων Εφόδου της Νίκαιας Γ. Πατέλης – Κυκλοφορεί (ελεύθερος) και οπλοφορεί ·Μείον 4% το 2013- Φρένο στον κατήφορο της ύφεσης·Μέρκελ –Στάϊνμπρουκ- Σκληρό παζάρι για τον μεγάλο Συνασπισμό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ·Χειροπέδες σε αστυνομικό με… σφαίρες «Χρυσής Αυγής»- Συνελήφθη ο πρώην φρουρός του βουλευτή Μπαρμπαρούση ·Απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων σε ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ- Αίτημα να προσμετρηθούν στις αποχωρήσεις οι 6.000 εργαζόμενοι με προσωρινές διαταγές·Κόντρα Σόϊμπλε- Σουλτς εν όψει συγκυβέρνησης – Διαφωνούν για την ελληνική «συνταγή»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ·Ο 20χρονος κύκλος αίματος της Χ. Α. – Πάνω από 150 εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης που στάλθηκαν στη Δικαιοσύνη·Ανώτατη Παιδεία – Κλείνουν τα δημόσια Πανεπιστήμια.. και ετοιμάζονται τα ιδιωτικά!·Μάρτιν Σουλτς- «Όχι λιτότητα, αν θέλετε συνασπισμό»! (για την Ελλάδα)..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ · 6. μ.μ. – ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ- Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Χρυσής Αυγής ·Ποιοι οι 1.349 που φεύγουν από τα ΑΕΙ·Παράθυρο για παράταση του Ε9 έως τον Φεβρουάριο

ΕΣΤΙΑ ·Σύνταγμα –μαμμούθ μνημείο κρατισμού – Κραυγαλέο παράδειγμα το άρθρο 16 περί Παιδείας·Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ·Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα (που συνομίλησαν με τον δολοφόνο του Φύσσα)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ·Τα κινητά «καίνε» τη Χρυσή Αυγή – Έρχονται διώξεις 5 στελεχών της για τη δολοφονία του Π,. Φύσσα ·Οξύνεται η κρίση στα Πανεπιστήμια – Επ αόριστον κλειστό παραμένει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ σε αναστολή λειτουργίας έχουν προχωρήσει το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Κρήτης και Ιωαννίνων εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι·Παράταση σχολικού έτους στα υπό κατάληψη σχολεία – Θα προστεθούν όλες οι ημέρες εκτός από τις τρεις πρώτες

ΤΑ ΝΕΑ ·Φωνή λαού! – Κόμματα και συνδικάτα καλούν σήμερα σε μεγάλη ειρηνική αντιφασιστική διαδήλωση στο Σύνταγμα·Μέρκελ- Παζάρια για τη λιτότητα με τους Σοσιαλδημοκράτες ·Πρύτανης Πελεγρίνης – «Ας πάει και το εξάμηνο»

Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των αποσπασμένων αστυνομικών του νομού Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η παρέμβαση του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν λίγες εβδομάδες, για την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στα όρια του νομού απέφερε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των αποσπασμένων αστυνομικών του νομού προς τις αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης, Έβρου και Δράμας από 55 άνδρες όπως είχε παγιωθεί σε 38. Σημειώνουμε ότι ο περιορισμός του αριθμού των αποσπασμένων αστυνομικών αποτελούσε επίμονο αίτημα και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν από ένα μήνα ο κ. Γεωργαντάς στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο είχε θέσει τα αιτήματα της μείωσης του αριθμού των αποσπασμένων καθώς και της ανάγκης ανάσχεσης του κύματος λαθρομεταναστών προς τα σύνορα.

Ο Αρχηγός είχε δεσμευτεί ότι θα μειώσει από την επόμενη σειρά αποσπάσεων τον αριθμό των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, γεγονός που επαληθεύτηκε από την πρόσφατη απόφασή του."

Ανοίξτε τις σχολές λέει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

"Σήμερα που το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων φοιτητών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, εγγραφές πρωτοετών δε γίνονται και μεταπτυχιακά έχουν παγώσει. Την ίδια στιγμή, οι γονείς μας στενάζουν κάτω από το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα.

Φτάνει πια.
Τα Πανεπιστήμια έχουν συγκεκριμένο ρόλο και πρέπει αυτόν να υπηρετούν. Δε μπορεί να γίνονται μέσο στα χέρια όσων επιδιώκουν την πολιτική ένταση. Όσο θεμιτό είναι το δικαίωμα στην απεργία, άλλο τόσο ιερό είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην εκπαίδευση. Τα λουκέτα όμως στις σχολές οδηγούν τη γενιά μας σε αδιέξοδο και τις οικογένειες μας σε οικονομικό μαρασμό.

Καλούμε τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, τους εργαζομένους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται η ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα. Ανοίξτε τις σχολές λοιπόν και αφήστε τα ιδρύματα ήσυχα από πολιτικά παιχνίδια."

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα των ηρωικών χωριών Κλειστό (Μούζγαλη), Αμπελόφυτο (Μούρσαλη) και κυδωνιά (Κοτσαλάρ)

Το παράρτημα Κιλκίς και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα των ηρωικών χωριών Κλειστό (Μούζγαλη), Αμπελόφυτο (Μούρσαλη) και κυδωνιά (Κοτσαλάρ) της περιοχής των Κρουσίων,την Κυριακή 29-9-2013 στις 11 π. μ. , τα οποία έκαψαν οι γερμανοφασίστες κατακτητές ναζί, στις 25-10-1941, και εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό τους.
Η εκδήλωση θα γίνει στο μνημείο των θυμάτων, που βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το χωριό Ελληνικό του δρόμου Ελληνικού-Ποντοκερασιάς.
Καλούνται οι συγγενείς απόγονοι των θυμάτων, οι πρώην κάτοικοι των τριών χωριών, καθώς και όσοι θέλουν να τιμήσουν τους ηρωικούς νεκρούς του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού.

Σημ. Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται με Ι.Χ.

«Εγκληματική οργάνωση» οι… Γαλάτες της Ιερισσού

Είκοσι τρεις κάτοικοι του χωριού και 4 Θεσσαλονικείς έλαβαν κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Την ώρα που οι απηνείς διώκτες του εγκλήματος εξαπολύουν – υποτίθεται – ανθρωποκυνηγητό κατά των ναζί, είναι οι Ιερισσιώτες πάλι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Νόμο ως δυνάμει τρομοκράτες.

Είκοσι τρεις κάτοικοι του χωριού και 4 Θεσσαλονικείς έλαβαν σήμερα (Τρίτη) κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η… τέταρτη κατά σειρά τρομοκρατική οργάνωση που εμφανίζεται στην Χαλκιδική!

Οι 22 ελέγχονται για: κατασκευή – προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης (με την επιβαρυντική περίσταση του κουλονόμου).

Τα περιστατικά για τα οποία καλούνται να εξηγήσουν την πιθανή συμμετοχή τους έλαβαν χώρα από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά» του όρους Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η «εγκληματική οργάνωση» βαρύνεται κατά την αστυνομία με τον τραυματισμό 4 αστυνομικών κι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και κατοίκων που «δεν αντιτίθενται στην επένδυση».

«O υπουργός επιχειρεί να ταυτίσει τους ναζί δολοφόνους του Φύσσα με τους αντιστεκόμενους κατοίκους της Χαλκδικής», δηλώνει στην «Εφ.Συν» από την ομάδα των συνηγόρων ο Γιώργος Κυρίτσης. «Κατασκευασμένες κατηγορίες» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ δια της τοπικής βουλευτίνας του. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Κατερίνα Ιγγλέζη κάνει λόγο για χειραγώγηση της ΕΛ.ΑΣ.: «Η Ελληνική Αστυνομία καθοδηγούμενη από τη θεωρία των συμβούλων και συνεργατών του πρωθυπουργού για την ύπαρξη «δύο άκρων», στοχεύει για άλλη μια φορά το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί την Τετάρτη.

efsyn.gr

Δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

COMENIUS
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς για ακόμη μία φορά στήριξε και συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS. Στο πλαίσιο της υποδοχής εκπαιδευτικών και μαθητών από Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία και Γαλλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Σύμπραξης Σχολείων COMENIUS αποδεχόμενο την πρόσκληση του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας.
Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Την εμφάνιση αυτή έφερε εις πέρας το μικρό εφηβικό τμήμα του Λ.Ε.Κ. Τα παιδιά εμφανίστηκαν με φορεσιές από τη Γουμένισσα Κιλκίς και την Αιανή Κοζάνης.

Αγιασμός παιδικών και εφηβικών τμημάτωνΤο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. Στη συνέχεια τα παιδιά θα χωριστούν στα τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το χορευτικό τους επίπεδο. Εκείνη την ημέρα θα μπορούν να γίνουν και εγγραφές κανονικά. Σας περιμένουμε!

Έναρξη εγγραφών και λειτουργία γραφείων Λ.Ε.Κ.Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου τα γραφεία του Λ.Ε.Κ. άνοιξαν για τη νέα σεζόν 2013 – 2014 και λειτουργούν κανονικά καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) 6-8 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων).

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λ.Ε.Κ. (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) στο τηλ: 2341027684.

Έναρξη τμημάτωνΣας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα για τα τμήματα των ενηλίκων. Επίσης, να ενημερώσουμε ότι το τμήμα των παραστάσεων ξεκινάει πρόβες κανονικά το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ.

65η Συνάντηση Πτυχιούχων Δ. Δ. Μια διακεκριμένη Συνάντηση στο ακριτικό Κιλκίς

«Φιλ’ αγαπημέν, καλώς έρθεται για 65 φοράς σην συνάντησην σ’ ατίντς που θα παίρνε τα πτυχία τουν. Αδά, σα ιερά και προσφυγικά αγιασμένα χώματα τη Κιλκιζί, ταζ σα σύνορα, όπου φυλάγνε τ’ άκρας, άμον ο Λεωνίδας τα Θερμοπύλας. Απόψ’, που είνεται το αντάμωμαν, απ’ όλα τα μέρε τη πατρίδας, ατίν που θα παίρνε τα πτυχία τουν, νουνίζνε, αναστορούν, χάρονταν και εφτάνε όνειρα… Ασήν ψύνε μουν να περάνετε έναν έμορφον βραδύν σε έναν έμορφον συνάντησιν».
Με αυτά τα θερμά λόγια στην ποντιακή διάλεκτο οι Κιλκισιώτες Πρόσκοποι καλωσόρισαν τους νέους και παλιούς πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους στην 65η Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Προσκοπικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς αλλά και στην πόλη στο πλαίσιο του εορτασμού των 90χρονων τους.

Στο πανέμορφο Κέντρο της Π. Ε. Κιλκίς, πτυχιούχοι απ’ όλη την Ελλάδα, υποδέχθηκαν εγκάρδια και χειροκρότησαν θερμά τα νέα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων του Γκίλγουελ, που απόκτησαν το Διακριτικό Δάσους όπως το καθιέρωσε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού Β.Ρ.

Στην τελετή επίδοσης των διακριτικών ο Γενικός Έφορος Θοδωρής Κεφαλάς, ο Αν. Έφορος Εκπαίδευσης Κώστας Χαρατσάρης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. Χρήστος Λυγερός εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τους νέους πτυχιούχους ευχόμενοι να συνεχίσουν να προσφέρουν με τις γνώσεις, τις ικανότητες και το παράδειγμα τους για πολλά χρόνια συμβάλλοντας αποφασίστηκα στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τον Ελληνικό Προσκοπισμό. 

Αναφορά στην έναρξη της Συνάντησης έγινε και για το αδελφό Σώμα Προσκόπων Κύπρου που φέτος εορτάζει τα 100 χρόνια του και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο δεν κατέστει δυνατόν η φετινή συνάντηση να πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί εκεί υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι κοντά τους.

Ο Γενικός Έφορος τόνισε ιδιαίτερα ότι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του Διακριτικού Δάσους δεν είναι ο τερματισμός της διαδρομής αλλά η αφετηρία μιας νέας, συνειδητής, δύσκολης, επίπονης προσπάθειας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Έφορος Κιλκίς Χρ. Τομπουλίδης καλωσόρισε τους πτυχιούχους στο Προσκοπικό Κέντρο Καβαλάρι, ευχαριστώντας την Γενική Εφορεία για την απόφαση της η Ετήσια Συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο ακριτικό Κιλκίς, εντάσσοντας την στις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια Προσκοπισμού στο Κιλκίς και τιμώντας παράλληλα την συμπλήρωση των 100 ετών από την απελευθέρωση του Κιλκίς.

«Συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου όλους τους νέους πτυχιούχους, αλλά και να τους υπενθυμίσω ότι, όλες αυτές οι γνώσεις που αποκόμισαν από την μέχρι τώρα εκπαίδευσή τους φτάνοντας στην απόκτηση του πτυχίου Διακριτικού Δάσους, αν μη τι άλλο τους επιφορτίζει με ευθύνη για την συνέχεια. Όλες αυτές τις γνώσεις τους πρέπει να τις μεταφέρουν στους νεότερους και ότι το Σ.Ε.Π. προσδοκά σε αυτήν την συνέχεια.

Να συγχαρώ όμως ακόμη περισσότερο και τους παλαιούς πτυχιούχους, όλων των ηλικιών, που δεν υπολόγισαν την απόσταση και που με την παρουσία τους εδώ αποδεικνύουν πόσο δυνατή είναι η προσκοπική παρέα. Κάποιοι ταξίδεψαν από τον μακρινό Καναδά και κάποιοι από την Κύπρο για να βρεθούν εδώ μαζί μας στο ακριτικό Καβαλάρι.

Προσωπικά χαίρομαι που είναι μαζί μας εδώ ο παλαιός Περιφερειακός Έφορος Μιχάλης Πυρίντσος και ο επίσης παλαιός Τοπικός Έφορος Γιώργος Βασιλειάδης που τιμούμε σήμερα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βαθμοφόρους της Π.Ε. μας που, αν και με στεναχωρούν κάποιες φορές, δούλεψαν ώστε η Συνάντηση αυτή να έχει το αποτέλεσμα που προσδοκούμε» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός του Κιλκίς».

Ακολούθησε η επίδοση τιμητικών διακρίσεων στους παλαιούς προσκόπους Μιχάλη Πυρίντσο από τον πρόεδρο του ΔΣ/Σ.Ε.Π. και στον Γιώργο Βασιλειάδη από τον Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. Ιωαν. Κασμίρογλου καθώς και στον Μενέλαο Παυλίδη παλαιό Π.Ε. Καναδά από τον Γεν. Έφορο ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ Γενικής Εφορείας και Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς.

Σε ανάμνηση της 65ης Συνάντησης ο Γενικός Έφορος πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας αφιερωμένη στα 90 χρόνια του Προσκοπισμού του Κιλκίς.

Η ώρα περνούσε ευχάριστα μέχρι να ακουστούν οι ποντιακές λύρες και τα νταούλια για να σημάνει η έναρξη της πυράς. Μέσα από τις ειδικές οθόνες που στήθηκαν η φλόγα του Προμηθέα πέρασε με έναν εντυπωσιακό τρόπο στη μέση της Πυράς, με τον Γιωρίκα και την Σουμέλα σε άπταιστα ποντιακά και παράλληλη μετάφραση να ξετυλίγουν το κουβάρι της Ποντιακής Προσκοπικής ιστορίας, σατιρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, χαρίζοντας ένα πλούσιο θέαμα και γέλιο για να κλείσει με ένα φανάρι και ένα τραγούδι του Σαββόπουλου ο Γενικός Έφορος.

Η βραδιά απογειώθηκε με ένα όμορφο δείπνο στο προαύλιο καταπράσινο χώρο του Κέντρου με γλέντι με δημοτική, ποντιακή και λαϊκή μουσική ενώ οι πτυχιούχοι απόλαυσαν ποντιακούς χορούς που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος το «Μπέλες».

Την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες στην Συνάντηση τέλεσαν μνημόσυνο για τους Πτυχιούχους που επέστρεψαν στον Δημιουργό, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Καβαλαρίου με τον π. Ευσέβιο Κλώπα να ευχαριστεί τους Προσκόπους για την παρουσία και την δράση τους στην κοινωνία ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο σπάνιο σε εκθέματα σπήλαιο του λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Τελευταίος σταθμός της Συνάντησης ο Ιερός Χώρος της Μάχης του Κιλκίς, όπου οι πτυχιούχοι ξεναγήθηκαν στο πολεμικό μουσείο, γνωρίζοντας την ιστορία της μάχης που έκρινε την απελευθέρωση του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια και μπροστά από το ανδριάντα προς τιμήν των πεσόντων, απαγγέλθηκαν στίχοι από το ποίημα του Κωστή Παλαμά, όπως το απήγγειλε ο ίδιος πριν από 100 χρόνια και κατατέθηκαν στεφάνια τιμώντας την απελευθέρωση από τον Γενικό Έφορο και τον Περιφερειακό Έφορο του Κιλκίς. 

Εδώ το ταξίδι στο ακριτικό Κιλκίς τελείωσε με τον Γενικό να βραβεύει με αναμνηστική πλακέτα τον Περιφερειακό Έφορο του Κιλκίς Χρ. Τομπουλίδη για την άρτια διοργάνωση της Συνάντησης να κηρύσσει την λήξη της Συνάντησης δίνοντας ραντεβού για την επόμενη που θα γνωστοποιηθεί από την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε.