O Νίκος Χρυσόγελος στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς, πραγματοποίησε χθές Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα επιχειρηματικότητας κι όχι μόνο, του νομού μας.
Τον κ. Χρυσόγελο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, έχοντας μαζί του μια αναλυτική ωριαία συζήτηση, παρόντος και του στελέχους των Οικολόγων Πράσινων στο νομό μας, Ξενοφώντα Ζήση.

Ο κ. Τονικίδης, αφού αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο των Επιμελητηρίων σήμερα και τις σχέσεις τους με τις τοπικές κοινωνίες, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

· Την απειλή «λουκέτου» για τα επιμελητήρια, σε περίπτωση που από 1.1.2015 καταργηθεί η υποχρέωση εγγραφών προς αυτά

· Το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα μια σοβαρή κι οργανωμένη πολιτική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν το 98% της επιχειρηματικότητας.

· Τη μηδενική ρευστότητα των επιχειρήσεων του νομού

· Το κλείσιμο χιλίων επιχειρήσεων του Κιλκίς μέσα στο 2013, καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότερες απ` τις υπόλοιπες επιχειρήσεις παραμένουν τυπικά ανοιχτές.

· Την αμφίδρομη σχέση του Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη, η οποία πρέπει να εξελιχθεί επωφελώς για το νομό

· Την οικονομική αιμορραγία του νομού μας προς τη FYROM και την πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, που θα προκύψει μετά από αναλυτική μελέτη, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων στη περιοχή μας.

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Χρυσόγελος έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον και κατέθεσε προτάσεις, τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει μέσω των Οικολόγων Πράσινων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, στάθηκε στο θέμα ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού στο νομό μ` εναλλακτικές προτάσεις, καταθέτοντας στα πλαίσια αυτά την ιδέα για διοργάνωση σχετικής ημερίδας στο Κιλκίς τον ερχόμενο χειμώνα, ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή απ` τον κ. Τονικίδη.