«Εγκληματική οργάνωση» οι… Γαλάτες της Ιερισσού

Είκοσι τρεις κάτοικοι του χωριού και 4 Θεσσαλονικείς έλαβαν κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Την ώρα που οι απηνείς διώκτες του εγκλήματος εξαπολύουν – υποτίθεται – ανθρωποκυνηγητό κατά των ναζί, είναι οι Ιερισσιώτες πάλι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Νόμο ως δυνάμει τρομοκράτες.

Είκοσι τρεις κάτοικοι του χωριού και 4 Θεσσαλονικείς έλαβαν σήμερα (Τρίτη) κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η… τέταρτη κατά σειρά τρομοκρατική οργάνωση που εμφανίζεται στην Χαλκιδική!

Οι 22 ελέγχονται για: κατασκευή – προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης (με την επιβαρυντική περίσταση του κουλονόμου).

Τα περιστατικά για τα οποία καλούνται να εξηγήσουν την πιθανή συμμετοχή τους έλαβαν χώρα από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά» του όρους Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η «εγκληματική οργάνωση» βαρύνεται κατά την αστυνομία με τον τραυματισμό 4 αστυνομικών κι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και κατοίκων που «δεν αντιτίθενται στην επένδυση».

«O υπουργός επιχειρεί να ταυτίσει τους ναζί δολοφόνους του Φύσσα με τους αντιστεκόμενους κατοίκους της Χαλκδικής», δηλώνει στην «Εφ.Συν» από την ομάδα των συνηγόρων ο Γιώργος Κυρίτσης. «Κατασκευασμένες κατηγορίες» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ δια της τοπικής βουλευτίνας του. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Κατερίνα Ιγγλέζη κάνει λόγο για χειραγώγηση της ΕΛ.ΑΣ.: «Η Ελληνική Αστυνομία καθοδηγούμενη από τη θεωρία των συμβούλων και συνεργατών του πρωθυπουργού για την ύπαρξη «δύο άκρων», στοχεύει για άλλη μια φορά το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί την Τετάρτη.

efsyn.gr