Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των αποσπασμένων αστυνομικών του νομού Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η παρέμβαση του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν λίγες εβδομάδες, για την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στα όρια του νομού απέφερε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των αποσπασμένων αστυνομικών του νομού προς τις αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης, Έβρου και Δράμας από 55 άνδρες όπως είχε παγιωθεί σε 38. Σημειώνουμε ότι ο περιορισμός του αριθμού των αποσπασμένων αστυνομικών αποτελούσε επίμονο αίτημα και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν από ένα μήνα ο κ. Γεωργαντάς στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο είχε θέσει τα αιτήματα της μείωσης του αριθμού των αποσπασμένων καθώς και της ανάγκης ανάσχεσης του κύματος λαθρομεταναστών προς τα σύνορα.

Ο Αρχηγός είχε δεσμευτεί ότι θα μειώσει από την επόμενη σειρά αποσπάσεων τον αριθμό των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, γεγονός που επαληθεύτηκε από την πρόσφατη απόφασή του."